NIEUWS

  • 8 december 2017
schoolkeuze

Twijfel over studiekeuze?

Heb je door je examens of eindrapport een ander beeld gekregen over waar je interesses en talenten liggen? Kom je nog graag eens langs op school? Dan ben je welkom op donderdag 21 december tussen 8.30 - 15h 20 of tussen 18.00 - 20.00h en op vrijdag tussen 8.30 en 11u30. 
TA_1
  • 8 december 2017

Techniekacademie

Het is weer zover! Onze techniekacademie voor leerlingen van de 3de graad van het basisonderwijs, gaat opnieuw van start. Vorig jaar hebben de leerlingen een auto gebouwd die reed op alternatieve energie. Dit jaar worden heuse architecten van de toekomst en bouwen ze een huis.
Ieper_2017
  • 28 augustus 2017

Inleefreis Ieper

Alle leerkrachten nog vakantie? Vergeet het! Dit team is al op prospectie naar Ieper voor de inleefreis van onze 5des en 6des.
biotoop
  • 7 november 2017

Biotoopstudie tijdens de lessen PAV

Op maandag 6 november gingen de leerlingen uit 1B naar de Brielmeersen voor een biotoopstudie. Dit gebeurde in het kader van de lessen PAV. De leerlingen maakten kennis met verschillende bomen, planten, paddenstoelen en ook de bijen kwamen uitgebreid aan bod.
scholenveldloop
  • 27 oktober 2017

Scholenveldloop 2017

Vandaag was er opnieuw de jaarlijkse scholenveldloop voor de Deinse scholen. Voor Erasmusatheneum was het een schitterende editie! Maar liefst 12 medailles!
Bijen
  • 5 juli 2017

Bijenhotel

Wat heeft een boorgat te maken met nectar en het vroegtijdig verslijten van bijenvleugels? Hoe maak je de chape voor een bijenkorf op te zetten? Hoeveel isolatie is er nodig om een bijenvolk de winter te laten overleven?
schrijf-ze-vrijdag
  • 7 november 2017

Schrijf-ze-vrijdag!

Beste leerlingen, leerkrachten, ouder(s) / opvoeders,  
Halloween
  • 27 oktober 2017

pop-up Halloweenhoek

Sidder en beef, of liever: peuzel en slurp! Vandaag tijdens de pauzes serveerde het Halloweenteam van de leerlingenraad campus Peter Benoit eigenbereid lekkers in thema. Leden Errando, Indira, Lisa, Senne en Zoë uit het tweedejaar transformeerden de eco-shop tot een pop-up huiverhoek.