Nieuwe richtingen schooljaar 2017 - 2018

Erasmusklas

 

3 Erasmus

Vanaf schooljaar 2015-2016 startten we op campus Peter Benoit met de Erasmusklas. Deze is gebaseerd op de Freneitvisie en is tot stand gekomen binnen een samenwerking van leraren, ouders, directies secundair en directies basisonderwijs. Dezelfde vakken als in de reguliere klassen economie, Latijn, humane wetenschappen en wetenschappen komen aan bod, maar de omkadering is anders. Binnen GO! Erasmusatheneum Deinze functioneren we onder deze visie:

1. Een warm nest om in te groeien

2. Gelijkwaardig partnerschap

3. Zelf actief ontdekken

Klik hier voor de volledige visietekst.

 

2 BVL Decoratie - voeding & verzorging

2de graad voeding & verzorging

Heb je belangstelling om met mensen om te gaan? Ben je iemand met een verantwoordelijkheidsgevoel en draag je graag zorg voor mensen? Ben jij een creatieve duizendpoot die graag de handen uit de mouwen steekt?


Je wordt klaargestoomd om als een verzorgende binnen verschillende sectoren aan de slag te gaan. In het derde en vierde jaar VV ligt de nadruk op het ‘doen’, waardoor je optimaal de kans krijgt om verschillende vaardigheden te ontwikkelen die van pas zullen komen in  je verdere schoolloopbaan, je dagelijkse leven en zeker in je toekomstig beroep. 
Via (vakoverschrijdende) projecten kom  je geleidelijk aan in contact met de wereld van de zorg, en word je zowel voorbereid op de studierichting ‘Verzorging’ en latere specialisatiejaren, Se-n-Se of een HBO 5 verpleegkunde.

BSO 3de graad:

6 Schilderen & Decoratie (UNIEK IN DE REGIO!)

Voor leerlingen die graag in de praktijk werken en later nieuwbouw en bestaande gebouwen willen afwerken en verfraaien, of projecten rond behangen en schilderen willen uitvoeren (bvb: standenbouw). De leerling wordt opgeleid om schilders- en decoratieopdrachten te begrijpen, voor te bereiden.