Toekomst in biochemie en biotechnologie.

  • 28 maart 2017

GO! Erasmusatheneum Deinze maakt er een prioriteit van om leerlingen te helpen in het maken van de juiste studiekeuze/beroepenkeuze.

Al van in de eerste graad wordt er een grondig advies geformuleerd over de verschillende richtingen, vervolgopleidingen, mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Onze school werkt met studiekeuzedossiers waarin leerlingen, ouders en team betrokken worden om een onderbouwde keuze te maken.

Behalve de studiekeuze dossier worden er ook heel praktische infomomenten georganiseerd: uitstap naar het beroepenhuis in de eerste graad, SID-in voor de laatstejaars, verschillende uitstappen om zo ervaringsgericht te leren, enz...

En, gastsprekers uitnodigen die leerlingen kunnen warm maken om te kiezen voor een bepaalde richting.

Zo kwamen 2 thesisstudenten van Ugent vorige week hun de richting biochemie/biotechnologie voorstellen aan de leerlingen van 6 wetenschappen-wiskunde.
De leerlingen vonden dit zeer interessant en vooral heel concreet. Er kwamen veel vragen: "Wat zijn de verschillen tussen de richtingen biologie / biochemie / biotechnologie/ bio-ingenieur/ bio-informatica?" - " Is er werkgelegenheid binnen die sector?" - "Wat houdt een thesis precies in?" - "Waar kunnen er cursussen worden ingekeken?"