Accountancy & IT

Accountancy & IT

Polyvalente specialisten met ruime toekomstmogelijkheden

Wil je software kunnen ontwikkelen voor PC? Ben je gefascineerd door webdesign? Heb je interesse in boekhoudkundige en beleidsvoerende aspecten van een onderneming en bezit je over een sterk probleemoplossend vermogen? Kiezen voor accountancy & IT is kiezen voor een richting die uitmondt in een job met toekomst! Een knelpuntberoep met uitstekende jobkansen!

De lessen

Deze richting zet je enerzijds op weg als softwareontwikkelaar. Je zal ook je eerste stappen zetten met de meest recente programmeertalen voor applicatieontwikkeling en ontwerpt een hippe gebruikersinterface. Je bouwt en ontwerpt een eigen website. HTML, CSS en JavaScript zullen geen geheimen meer hebben voor jou. Je leert uit welke belangrijke componenten een computer bestaat en wat hun functie is. Netwerken, internetdiensten, beveiligingen tegen virussen,... hebben geen geheimen meer voor jou. De kantoorsoftware wordt in deze richting ook niet vergeten. Er wordt veel belang gehecht aan Word, Excel en Access. Hierbij ga je vooral heel praktisch aan de slag en leer je door te doen..
Anderzijds zorgt deze richting voor een stevige portie boekhouden en fiscaliteit. Logisch, pragmatisch en analytisch denken hoort hierbij. Je bestudeert grondig de opbouw van een onderneming en de administratie bij bedrijfsprocedures, gekoppeld aan toegepaste informatica. Dit gebeurt o.a. aan de hand van een mini-onderneming. Ook krijg je een talenpakket Nederlands, Frans en Engels met aandacht voor praktische, bedrijfsgerichte vaardigheden.


Wat na de richting accountancy & IT?

Als logisch vervolg door de brede algemeen vormende aspecten binnen deze richting zijn de meeste professionele bachelors toegankelijk. Je beschikt over een uitstekende basis om verdere studies aan te vatten in de informatica- en handelsgeoriënteerde richtingen: bedrijfsmanagement, accountancy-fiscaliteit, makelaar, digital design & development, digital arts & entertainment, new media & communication technology, lerarenopleiding, (toegepaste) informatica, multimedia, netwerkeconomie, …