Communicatie & Media

Communicatie & Media

Voor creatieve doeners en durvers

Hou je ervan anderen te overtuigen om van je bedrijf te houden, jouw product te kopen, naar jouw evenement te komen? Ben je creatief en doeltreffend? Nieuwsgierig, vlot in omgang en bereid om praktisch, strategisch en vindingrijk te communiceren?

Lessen

Binnen deze lessen word je voorbereid op onthaal-en receptietaken en public relations, zowel in de commerciële als in de sociale sector. Hoe geef je het bedrijf of de organisatie een positieve en eenduidige uitstraling? Welke zijn de algemeen geldende etiquetteregels? Hoe stellen we persberichten op en geef je presentaties met veel aandacht voor talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits)? Ook het uitvoeren en rapporteren van marketingonderzoeken en het bedenken van teambuildingactiviteiten voor het personeel maken deel uit van het jaarpakket. Wekelijks krijg je opdrachten tijdens het werkplekleren, waarbij de theorie onmiddellijk gekoppeld wordt aan oefeningen op de werkvloer.

We starten bijvoorbeeld elk schooljaar met gidswerk op de Open Monumentendag in opdracht van Provincie Oost-Vlaanderen. 

Communicatie & Media bereidt je voor op professionele bacheloropleidingen zoals Bedrijfsmanagement, Office Management, Bedrijfscommunicatie, Communicatiemanagement, Journalistiek, Pers en Voorlichting, Marketing, Orthopedagogiek, kleuter- en lager onderwijs, Toegepaste Psychologie, Maatschappelijk Werk, Assistent Psychologie,…