derde graad ICT & engineering

Een kei in programmeertalen, computersystemen en netwerken!


Je leert computersystemen en netwerken in industriële toepassingen installeren, in bedrijf stellen en onderhouden. Zowel hardware, software en interfaces tussen computer en toepassing komen aan bod. Je kijkt niet alleen hoe de computer werkt, je leert ook hoe je informatie kan uitwisselen met andere computers en geautomatiseerde productiesystemen. Je leert zelf programma’s schrijven en apparaten aan de PC aansluiten. Je herkent de verschillende aspecten van het ontwerp, leert interpreteren, toelichten en uitvoeren.  Men verwacht een sterke interesse voor de industriële toepassingen van de moderne technologie. Het fijntechnische werk vraagt zin voor detail, nauwkeurigheid, orde en structuur.

De lessen

De opdrachten veronderstellen aanleg voor logisch, probleemoplossend denken en handelen. Je leert over basiselektriciteit energietransport, componenten van industriële randapparatuur en vermogenselektronica. Je verwerft kennis over interfacetechnieken en leert de meest voorkomende herkennen en deze toepassen. Je bestudeert  de grondbeginselen van het programmeren die je later kunt toepassen in verschillende talen en situaties. Via programmeertalen en besturingssystemen leer je de computer gebruiken als middel om industriële processen te besturen.


Wat na de richting ICT & Engineering? Deze studierichting bereidt voor op hoger onderwijs: Elektromechanica, Elektronica-ICT, Informatiemanagement, Informatiesystemen, Multimedia en Communicatietechnologie, bachelor secundair onderwijs, Toegepaste Informatica, pilootopleiding, ...