Economie Derde graad

Economie

Ondernemer, dat wil ik worden!

Wil je een kans om je talent als ondernemer te bewijzen in een mini-onderneming? Wens je meer te leren over je gedrag als consument en over de bedrijfswereld? Ben je geïnteresseerd in economisch-maatschappelijke problemen? Wens je de markt te leren onderzoeken en meer inzicht te krijgen in prijsbepaling, vraag en aanbod, monopolie? Kies dan beslist voor de richting Economie!

De lessen

In de lessen Economie leer je hoe je de consument kan overtuigen en verleiden en maak je ondermeer kennis met de beurs en andere beleggingsmogelijkheden. Je krijgt er ook concrete informatie over verzekeringen, kredieten, ...

In de derde graad kan je een optie kiezen binnen de richting Economie. Ben je een talenknobbel en wil je dit combineren met je talent voor economie, dan kies je best voor de richting Economie - Moderne talen. Ben je eerder wetenschappelijk en wiskundig ingesteld, dan kies je binnen de richting voor Economie - Wetenschappen of Economie - Wiskunde.

In de lessenrooster van de richting Economie-Moderne talen hebben de leerlingen nog een extra keuze  (A en B). In de A-richting krijgen de leerlingen 5 uren wiskunde en in de B-richting hebben ze 3 uren wiskunde en 2 uren Spaans.

Wat kan je na een opleiding Economie allemaal doen?

Deze studierichting bereidt je onder andere voor op de richtingen in het hoger onderwijs zoals Toegepaste Wetenschappen, Handelsingenieur, Bedrijfsmanagement, Handelswetenschappen, Accountancy & Fiscaliteit, Strategisch Management, Office Management, KMO Management, ...