HOUT

HOUT

Word vakman met een visie!

Hou je van werken met hout? Ben je een doorzetter en een creatieveling? Spreken constructies je aan? Wil je meubels op maat maken en interieurs inrichten? Dan is de richting Hout zeker iets voor jou!

De lessen

In de tweede graad leer je verschillende basisvaardigheden aan met de hand en machinaal. Concreet maak je bijvoorbeeld je eigen werkbak, een zitbank, een BBQ-trolley,... Een stiel leer je namelijk op de werkvloer, waarbij theorie en praktijk door elkaar lopen.

In de derde graad staan enkele andere projecten op de planning: het maken van een tuinhuis en tuinbank, bijzettafels, je eigen bed,... Stad Deinze, je gezin, andere scholen, particulieren en vrienden van onze school zijn de opdrachtgevers van deze uiteenlopende en uitdagende projecten.

Het 7de specialisatiejaar Interieur & Design daagt je dan weer uit om bijvoorbeeld een keuken of dressing op maat zelf te ontwerpen en uit te werken.

Het spreekt voor zich dat stiptheid, orde, discipline en beleefdheid belangrijke pijlers zijn doorheen deze richting. Indien je hier goed aan werkt, krijg je bovenop je uiteindelijke diploma ook jaarlijks een SODA-attest .Heel wat werkgevers kennen dit attest reeds en beschouwen dit als een meerwaarde.

De vraag naar goede houtbewerkers is groot, daardoor is kans op werk gegarandeerd in deze sector. Heel wat van onze leerlingen krijgen een job aangeboden op hun stageplaats. Sommige oud-leerlingen studeren zelfs verder in de bacheloropleiding Hout.