Moderne Talen derde graad

Moderne Talen

Ik spreek jouw taal, vertel me je verhaal!

Hou je van boeken, toneel en film? Sta je open voor andere culturen en talen? Wil je vlot kunnen communiceren met anderen? Heb je een hart voor taal en literatuur? Ben je creatief? Kies dan voor de pool Moderne Talen!

De lessen

Doorheen de derde graad wordt je kennis van het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans aangeleerd, ingeoefend en bijgestuurd. Er is voldoende aandacht voor zowel schriftelijke als mondelinge vaardigheden en vlot en correct creatief schrijven. Je krijgt gevarieerde lees- en luisteropdrachten doorheen alle talen op basis van authentiek materiaal. Je wordt zoveel mogelijk zelfstandig gestimuleerd. Zo houd je in de derde graad een portfolio bij voor Frans. In samenwerking met je taalleerkrachten zal je je voorbereiden op het hoger onderwijs door een eigen onderzoek uit te voeren in een domein naar jouw interesse. Het efficiënt en kritisch leren gebruiken van informatie- en communicatietechnologie is hierbij een onontbeerlijke factor. Op het programma staan o.a. Gedichtendag, miniboekenbeurs, Erasmusdictee, toneelbezoeken, Franse Olympiade, Filmforum, ...

Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?

 Deze studierichting bereidt je voor op studies zoals Taal- en letterkunde (Germaanse en Romaanse talen), Toegepaste Taalkunde, Lerarenopleiding Talen, Meertalige communicatie, Slavistiek, Sinologie, Arabistiek, Afrikanistiek, ... Met deze opleidingen kan je namelijk terecht in allerlei sectoren.