Passie voor voetbal op school? Dat kan!

Basislestijdenpakket en modules

1A VOETBAL

Het lessenrooster van het eerste jaar A-stroom telt 32 uren. Hiervan besteden we 28 uur aan de eindtermen voor de A-stroom (brede eerste graad). Het basislestijdenpakket is hetzelfde voor alle leerlingen binnen de A-stroom. De vier aanvullende uren zijn op onze school modulair.  Als je voor voetbal kiest, is dat een hoofdmodule van 4 lesuren en kom je op een lessentabel van 34 uren per week.

Je hoofdmodule bepaalt  de keuze van campus (Creatie & Vormgeving, Voetbal en STEM volg je op campus Volhardingslaan; Latijn en Wetenschappen volg je op campus Peter Benoit). Daarnaast kies je om de 6 weken voor een keuzemodule (in het oranje op de afbeelding) die in het teken staat van studiekeuze na de eerste graad. Deze gaan door op campus Volhardingslaan op woensdagvoormiddag zodat iedereen van beide campussen kan deelnemen (dit wordt aangevuld met 2 uren levensbeschouwelijk vak zodat leerlingen de volledige voormiddag les volgen op deze campus). Dit zijn de zogenaamde VVV-modules.

1B VOETBAL

Het lessenrooster van het eerste jaar B-stroom telt 32 uren. Hiervan besteden we 30 uur aan de eindtermen voor de B-stroom. Voor de leerlingen van 1 B voetbal vallen de uren Engels weg en starten zij pas in de tweede graad met dit vak. Gezien onze school veel neveninstromers heeft die nooit Engels kregen, hebben ze voldoende know how om deze leerlingen bij te spijkeren.

Daarnaast kies je om de 6 weken voor een keuzemodule (in het oranje op de afbeelding) die in het teken staat van studiekeuze na de eerste graad. Deze gaan door op campus Volhardingslaan op woensdagvoormiddag zodat iedereen van beide campussen kan deelnemen (dit wordt aangevuld met 2 uren levensbeschouwelijk vak zodat leerlingen de volledige voormiddag les volgen op deze campus). Dit zijn de zogenaamde VVV-modules.

Als je voor voetbal kiest, is dat een hoofdmodule van 4 lesuren en kom je op een lessentabel van 34 uren per week.

2A VOETBAL

Het lessenrooster van het tweede jaar A-stroom telt 32 uren. Hiervan besteden we 26 uur aan de eindtermen voor de A-stroom (brede eerste graad). Het basislestijdenpakket is hetzelfde voor alle leerlingen binnen de A-stroom. De 6 tot 8 aanvullende uren zijn onderdeel van een basisoptie. Je kiest voor één basisoptie voor het volledige schooljaar. Als je voor voetbal kiest, is dat een hoofdmodule van 4 lesuren en kom je op een lessentabel van 34 uren per week.

Je basisoptie bepaalt  de keuze van campus (2 Latijn - wetenschappen, 2 wetenschappen - sport, 2 wetenschappen - cultuur en 2 wetenschappen - voetbal volg je op campus Peter Benoit; STEM, Ondernemen en Sociale Wetenschappen volg je op campus Volhardingslaan). 

2 B VOETBAL

Het lessenrooster van het tweede jaar B-stroom telt 32 uren. Hiervan besteden we 18 uur aan de eindtermen voor de B-stroom (brede eerste graad). In de 10 aanvullende uren kies je voor een basisoptie hout, schilderen - decoratie, kantoor - verkoop of voeding - verzorging. Als je voor voetbal kiest, is dat een hoofdmodule van 4 lesuren.Voor de leerlingen van 2 B voetbal vallen de uren Engels weg en starten zij pas in de tweede graad met dit vak. Gezien onze school veel neveninstromers heeft die nooit Engels kregen, hebben ze voldoende know how om deze leerlingen bij te spijkeren.

Daarnaast kies je om de 6 weken voor een keuzemodule (in het oranje op de afbeelding) die in het teken staat van studiekeuze na de eerste graad. Deze gaan door op campus Volhardingslaan op woensdagvoormiddag zodat iedereen van beide campussen kan deelnemen (dit wordt aangevuld met 2 uren levensbeschouwelijk vak zodat leerlingen de volledige voormiddag les volgen op deze campus). Dit zijn de zogenaamde VVV-modules.

 

2019 - 2020

1A VOET

2A VOET

1B VOET

2 B VOET

Algemeen gedeelte

28

26

28

18

aardrijkskunde   1    
Engels 2 2    
Frans 4 3 2 2
geo-historica 2      
geschiedenis   2    
levensbeschouwelijk vak  2 2 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2 2 2
natuurwetenschappen 2 2    
Nederlands 4 5    
PAV     13 12
plastische opvoeding   1    
Rots en Water 2   2  
STEAM 3   7  
techniek   2    
wiskunde 5 4    

Specifiek gedeelte

6

8

6

16

hoofdmodule voetbal 4 4 4 4
VVV-module 2   2 2

Hoofdmodule BVL 

HOUT - SCHILDEREN & DECORATIE - VOEDING & VERZORGING - KANTOOR & VERKOOP

      10
2A VOETBAL - economie - wetenschappen   4    
2A VOETBAL - ondernemen    4    
2A VOETBAL - STEM   4    

TOTAAL

34

34

34

34