Studierichtingen

Samen jouw toekomst ontdekken

GO! Erasmusatheneum Deinze biedt een brede waaier aan studierichtingen binnen de onderwijsdomeinen

  • cultuur en taal, 
  • economie en organisatie, 
  • welzijn en technologie en 
  • wetenschappen en technologie. 

Studiekeuze verloopt op GO! Erasmusatheneum Deinze onder begeleiding. Een positieve studiekeuze werkt motiverend, legt talenten en interesses bloot en verhoogt het welbevinden van de leerlingen en ouders. Heel wat informatie en interessetests vind je op www.onderwijskiezer.be

In de eerste graad maken de leerlingen kennis met een aantal modules, waardoor ze al geproefd hebben van de mogelijkheden in de tweede graad. Wij werken met behulp van een studiekeuzedossier waarbij leerlingen begeleid worden door de leraren levensbeschouwelijke vakken en de leerbegeleiding. Leerlingen proeven ook van de mogelijke richtingen op een doedag en op bezoek tijdens de Beroepenbeurs. Op de opendeuravond wordt een infomoment georganiseerd om de structuur van de tweede en derde graad verder toe te lichten.

Alle richtingen binnen ASO, BSO en TSO hebben een lessentabel die opgedeeld is in drie delen:

• een algemeen gedeelte
• een specifiek gedeelte en
• een complementair gedeelte.

Het algemeen gedeelte is voor alle leerlingen van dat leerjaar en die onderwijsvorm. Het specifiek gedeelte zijn de uren eigen aan de studierichting, bijvoorbeeld Elektriciteit, Latijn, praktijk hout. Het complementair gedeelte vult de school vrij in en kan enkel meegenomen worden in deliberatie als deze lestijd gebruikt wordt om het opgelegde leerplan af te werken. Zo kan je bijvoorbeeld een extra uur wiskunde krijgen maar geen extra leerstof.

Het algemeen gedeelte wordt opnieuw kleiner: in het eerste jaar waren dat 28 lesuren, in het tweede jaar 26 lesuren, nu zijn dat er 24 voor ASO, in BSO zijn dat 10 tot 12 lesuren en in TSO 17 lesuren gemiddeld.