Nieuwe richtingen schooljaar 2019 - 2020

Voetbal in samenwerking met SK Deinze (campus Volhardingslaan) - ook voor 1B!

Ben je een voetballer in hart en nieren? Op onze school krijg je vier uur per week een opleiding voetbal. Niet van de leerkracht lichamelijke opvoeding, wel van gediplomeerde trainers van KMSK Deinze. Naast techniek zal er ook aandacht zijn voor onder andere videoanalyse en anatomie.Het is dus niet zomaar enkele uren per week balletjes trappen. De lessen voetbal worden gegeven binnen de schooluren en vormen een evenwaardig onderdeel van je lessenpakket. Daarnaast zal je net zoals de andere eerstejaars op woensdagvoormiddag kiezen voor de VVV-modules. De lessen voetbal worden niet beoordeeld op punten, tijdens de open klassenraden zal er meermaals gecommuniceerd worden met de ouders en de leerlingen over de vooruitgang en schoolresultaten. Deze blijven van primair belang, een gezond evenwicht is essentieel. Om deze trainingen kwaliteitsvol aan te bieden, starten we met een klas van maximum zestien leerlingen waarbij deze leerlingen samen zitten met anderen voor vakken als wiskunde en Nederlands.

Meer info vind je hier

Erasmusklassen doorgetrokken naar de eersten tweede  en derde graad A-stroom, B-stroom, ASO, BSO en TSO.

Vanaf schooljaar 2015-2016 startten we op campus Peter Benoit met de Erasmusklas. Deze is gebaseerd op de leefschoolvisie en is tot stand gekomen binnen een samenwerking van leraren, ouders, directies secundair en directies basisonderwijs. Dezelfde vakken als in de reguliere klassen economie, Latijn, humane wetenschappen en wetenschappen komen aan bod, maar de omkadering is anders. Hoe we dit concreet aanpakken, vind je terug in de visie van de school. We zijn uniek in het werken met open klassenraden, klasgroepraad, klasouderraad, gordels en het werken met kernteams. Klik vooral door op deze begrippen voor meer uitleg of kom langs. 

3de graad verzorging 

Heb je belangstelling om met mensen om te gaan? Ben je iemand met een verantwoordelijkheidsgevoel en draag je graag zorg voor mensen? Ben jij een creatieve duizendpoot die graag de handen uit de mouwen steekt?

Je wordt klaargestoomd om als een verzorgende binnen verschillende sectoren aan de slag te gaan. In de derde graad verzorging ligt de nadruk vooral op stages bij zowel kinderen als bejaarden. Hier krijg je de kans om het theoretische om te zetten in de praktijk. Een job in de zorgsector vereist flexibiliteit, empathie met je patiënten of leefgroep en een goede basisconditie. 
Via (vakoverschrijdende) projecten kom  je geleidelijk aan in contact met de wereld van de zorg, en word je zowel voorbereid op de studierichting ‘Verzorging’ en latere specialisatiejaren, Se-n-Se of een HBO 5 verpleegkunde.